Predstavljeni projekti dva nova centra izvrsnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Otvoren poziv za prijavu učenika i mentora za sudjelovanje u programima Centara izvrsnosti SDŽ. Prijave od 24.-31.10.2017.
listopad 24, 2017
Budi i ti među najboljima! Prijavi se na testiranje – Centar izvrsnosti Splitsko dalmatinske županije, Prijave od 24.-31.10.2017.
listopad 27, 2017

Predstavljeni projekti dva nova centra izvrsnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Danas su u dvorani Splitsko-dalmatinske županije, zamjenik župana Luka Brčić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić upriličili konferenciju za novinare na kojoj su najavili osnivanje još dva “Centra izvrsnosti SDŽ”. Uz postojeći Centar izvrsnosti iz matematike Županija otvara i Centar izvrsnosti iz informatike i Centar izvrsnosti iz novih tehnologija.

 „Naša Županija prošle godine krenula je u osnivanje Centra izvrsnosti iz matematike, koji je okupio 214 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola i koji se pokazao kao hvale vrijedan i koristan projekt. Dobili smo pozitivne povratne informacije od učenika i njihovih mentora. Ove godine nastavljamo s dva nova centra izvrsnosti, s istim suradnicima. Moram zahvaliti splitskom Sveučilištu, prije svega njihovim sastavnicama PMF-u i FESB-u što također sudjeluju u ovom projektu“, kazao je zamjenik župana Brčić. Napomenuo je kako svake godine nakon završetka školske godine županija dodjeljuje priznanja učenicima koji na državnoj razini postignu dobre rezultate, kao i njihovim mentorima te naglasio kako je ulaganje u obrazovanje bitan segment, jer obrazovanje nema alternativu.

 Prijave učenika i mentora za centre izvrsnosti su počele 24. listopada, a traju do 31. listopada u 23:59 sati. Program je otvoren za škole čiji je osnivač Splitsko-dalmatinska županija, ali i za one čiji je osnivač Grad Split i Grad Makarska.

Učenici se prijavljuju na provjeru znanja i sposobnosti za sudjelovanju u radu sva tri centra. Prijavu popunjavaju elektroničkim putem. Nakon prikupljenih podataka, obavit će se testiranja –  4. studenog u Elektrotehničkoj školi za Informatiku, 4. studenog u Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku za Nove tehnologije i 11. studenog u III. gimnaziji Split za Matematiku.

PREUZMI PREZENTACIJU