Uspostavljen “Edux” – e platforma za učenje na daljinu

Odgoda nastave u svim programima CI SDŽ
13 ožujka, 2020
Poziv ovogodišnjim polaznicima na sudjelovanje u programima CI SDŽ putem e platforme “Edux”
24 ožujka, 2020

Uspostavljen “Edux” – e platforma za učenje na daljinu

Kako nas je izvanredna situacija stigla, spremni smo na nove izazove. Svjesni smo da je u ovom trenutku pregršt obaveza prilikom pronalaženje optimalnih rješenja za svakodnevno funkcioniranje, ali i obavljanje poslova u digitalnom okruženju. 

Do sada vas nismo opterećivali sa aktivnostima unutar CI SDŽ jer smo vrijeme posvetili kako bi se reorganizirali i uspostavili način kojim će život ići dalje, ali u ovom digitalnom okruženju.

U užem krugu kolega, istražili smo mogućnosti koje su danas u ponudi kao alati za provedbu učenja na daljinu. U svakom smo pronašli neke prednosti i nedostatke te na kraju zaključili kako je optimalno rješenje uspostaviti vlastitu platformu za učenje na daljinu. Nazvali smo je “Edux CI SDŽ – Centar znanja CI SDŽ, a skraćeno ćemo je zvati “Edux

Ista je izrađena temeljem Moodle otvorenog koda (kao Loomen i Merlin) te prilagođena našim potrebama. Naravno, sustavno ćemo raditi na njenom unaprijeđenju.

Želja nam je djeci upisanima u programe CI SDŽ pružiti izazov u savladavanju preostalog gradiva programa, ponuditi im drukčije sadržaje te izazove koji će im zaokupiti svakodnevno vrijeme u sadašnjem okruženju.

Osim sadržaja vezanih za pojedine programe Centara izvrsnosti, na “Eduxu” će se nalazit i drugi sadržaji koje će korisnici moći koristiti, a smatramo da su važni za razvoj potencijala koji imaju.

Zahvaljujući susretljivosti gospodina Michaela Cartyija, tvorca KGL Contesta, svjetskog natjecanja u poznavanju engleskog jezika, CI SDŽ dobio je pristup ispitima KGL na razinama od A2 do C1 za sve učenike i mentore u Centru. 

Trenutno je dostupan ispit A2 koji je podesan za uzraste od 5. do 7. razreda osnovne škole, a viši ispiti bit će uskoro ubačeni na platformu. Svakako se okušajte u rješavanju ovih zabavnih ispita engleskog jezika i pokušajte svoj engleski dovesti do najviše razine. 

Također, svim polaznicima programa CI SDŽ, uspostavljeni su Web Cafei unutar kojih, slikom i tonom, mogu komunicirati, dijeliti ideje i surađivati.

Platforma je dostupna na poveznici https://ci-sdz.hr/edux/ , svakako nam se priključite, pa se vidimo i u online okruženju!

VaŠ CI SDŽ!