Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije primljen u ETSN

Javni poziv – mentori CI SDŽ u šk.god.2019./20.
18 rujna, 2019
Svečano otvaranje programa CI SDŽ – 12.10.2019. – raspored prijevoza učenika, važne obavijesti
9 listopada, 2019

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije primljen u ETSN

European Talent Support Network ( ETSN ), tj. Europska mreža za podršku darovitima prihvatila je prijavu Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije za proglašenje Centra izvrsnosti Europskom točkom za darovite – European Talent Point ( ETP ).

CISDŽ pripreme za pristupanje ETSN-u (više o mreži možete saznati na http://etsn.eu/) započeo je još u travnju posjetom glavnom uredu u Budimpešti nakon čega smo započeli s pripremom kandidacijske prijave. Povjerenstvo za procjenu kandidatura za europske točke za darovite ocijenilo je našu kandidaturu izvrsnom ocjenom i odlučilo dodijeliti nam certifikat kojim nas proglašava europskom točkom za darovite – European Talent Point ( ETP ). Svečana dodjela certifikata održana je na prvom susretu svih registriranih ETP u Hrvatskoj. Izaslanstvo našeg Centra izvrsnosti i Splitsko-dalmatinske županije činili su pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, Tomislav Đonlić i ravnatelj Centra izvrsnosti, Ivica Zelić. Tajnica ETSN, dr.sc. Csilla Fuszek, svečano je uručila certifikat o pristupanju u mrežu darovitih našim predstavnicima.

U ime Povjerenstva za procjenu kandidatura za europske točke za darovite, Robert Kelemen, je čestitao pročelniku Đonliću i ravnatelju CI SDŽ, Ivici Zeliću, što je županijski CI izabran kao European Talent Point , te je izrazio zadovoljstvo i dobrodošlicu CI SDŽ u Europsku mrežu za podršku darovitih (ETSN).

Pročelnik županijskog UO za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić je zahvalio na dobrodošlici Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u ETSN (Mrežu europskih ) istaknuvši važnost ovoga međunarodnog priznanja našemu Centru: – Ovo je još jedna potvrda izvrsnog rada županijskog Centra izvrsnosti što nas raduje ali i obvezuje na daljnje usavršavanje i razmjenu iskustva s drugim sličnim ustanovama i institucijama u Hrvatskoj, Europi i po svijetu.