Trajanje radionice: 90
Maksimalan broj sudionika: 30
Namijenjena: učiteljima razredne nastave, nastavnicima i stručnim suradnicima

 

O voditeljima radionice:

Ksenija Benaković, prof. psihologije, stručni suradnik mentor u dječjem vrtiću sa 30 godina radnog staža. S darovitom djecom uzrasta do 4 do 14 radi 15 godina. Educirala se u Hrvatskoj te kroz brojne međunarodne konferencije. Trenutno je u zadnjoj fazi međunarodne edukacije za ECHA specijaliste (specijaliste u radu sa darovitom djecom) pri Radbaud University. Kroz rad u Udruzi Vjetar u leđa, u koju je uključeno preko 150 djece, organizira i provodi radionice za darovitu djecu koristeći inovativne tehnike: de Bono misaone alate, “Problem based learning”, “Mediation learning experience”; i dr. U kreiranju aktivnosti za poticanje kreativnosti surađuje sa izraelskim stručnjacima.

Bojan Branisavljević, profesor psihologije, zaposlen u Dječjem vrtiću Botinec, pet godina vodi radionice za darovitu djecu u udruzi “Vjetar u leđa”;. Zajedno s kolegama iz udruge trenutno u ECHA edukaciji za rad s darovitom djecom.

 

Kratki opis radionice:
Cilj radionice je prezentacija nekih od metoda rada koje naglasak stavljaju na upotrebu „viših misaonih funkcija“ (kritičko i kreativno mišljenje te rješavanje problema) i najviših razina Bloomove taksonomije. Voditelji radionice će demonstrirati kako u svakodnevnom radu koristiti misaone alate E. de Bona, problemsko učenje, kreativno rješavanje problema, tehnike „Fun for fun“ (poticanje kreativnosti i kreativno rješavanje problema sa tehnikama medijacije u učenju) i druge metode rada s darovitima koje razvijaju kroz program rada s darovitima u Udruzi „Vjetar u leđa“.

PRIJAVA (od četvrtka u 17h)-samo za sudionike konferencije