Trajanje radionice: 90 minuta
Maksimalan broj sudionika: 30
Namijenjena: nastavnicima matematike OŠ/SŠ

 

O voditeljicama radionice:

Anastazija Pažanin, prof. matematike, prof.savjetnik, zaposlena u III. gimnaziji, Split. Član je Državnog povjerenstva za natjecanje iz matematike.
Mia Milun, prof. matematike, prof.mentor, zaposlena u III.gimnaziji, Split. Nastavnice u svom radu s učenicima kombiniraju različite metode kojima potiču rad s darovitima u sklopu redovne i dodatne nastave. Naročito potiču grupni i timski rad u kojem učenici pomažu jedni drugima i zajednički dolaze do rješenja složenih zadataka. U svom radu koriste alate dinamičke geometrije (GeoGebra) kao ilustraciju ili primjenu naučenog. Radile su i u Centru izvrsnosti kao predavači i kao sastavljači inicijalnih testova.

 

Kratki opis radionice:

Cilj ove radionice je aktivno sudjelovanje nastavnika matematike u vlastitom usavršavanju, s naglaskom na metodičkim postavkama i zakonitostima u radu u manjim grupama. Razmjena iskustava, razgovor o idejama i metodičkim pitanjima, osmišljavanje metodičkog pristupa rješavanju problema…samo su neki od ciljeva za koje se nadamo da će se ostvariti na ovoj radionici. Sudionicima će biti prezentirano devet nastavnih metoda i oblika suradničkog učenja: KWL tablica, insert tehnika, vođeno čitanje, kategoriziranje, Frayerov model, kolo-naokolo… Svaka od tih metoda, osim detaljnih uputa kako se priprema i provodi u nastavi, bit će potkrijepljena s više primjera iz naše prakse u radu s darovitim učenicima. Nakon prezentacije nastavnici će u kombinaciji individualnog i grupnog rada pokušati primijeniti jednu ili više prikazanih nastavnih metoda u realizaciji neke nastavne jedinice ili cjeline po izboru. Kada sve grupe izvrše zadatak, predstavnici će prezentirati rad svoje grupe, a ostali sudionici će svojim pitanjima, sugestijama ili vlastitim iskustvom te ideje dodatno usavršiti i doraditi.

PRIJAVA (od četvrtka u 17h)-samo za sudionike konferencije