Veliki iskorak – ulog u budućnost – Grad Split

Županijski Robokup – rezultati
siječanj 16, 2019
Program “Nastavnik za nastavnika” – želim znati više…
siječanj 31, 2019

Veliki iskorak – ulog u budućnost – Grad Split

Od trenutka ideje, pokretanja prvih programa i drugih aktivnosti projekta “Centar izvrsnosti SDŽ” nismo ni slutili koliko možemo učiniti za učenike natprosječnih mogućnosti naše županije te, samim tim, i utjecati i na poboljšanje uvjeta odgojno-obrazovnog sustava na nacionalnoj razini.

Vijest djelomično prenosimo sa portala DalmacijaDanas.hr, a cjelokupan tekst možete pogledati ovdje.

Veliki iskorak i značajan ulog u budućnost je i znanstveno-obrazovni projekt “Centri darovitosti Split” kojeg je predstavio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara , koji je, kako je poručio gradonačelnik, prvi svoje vrste u Hrvatskoj i pruža jedinstvenu priliku našim najmanjim sugrađanima za razvoj njihovih talenata i darovitosti.

– U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje pokrenuli smo “Centre darovitosti Split” kao jedinstven projekt za nadarenu djecu, učenike od 1. do 4. razreda naših osnovnih škola. Prošle smo godine izdvojili 60 tisuća kuna, u ovoj godini 600 tisuća, a već sljedeće predviđamo 800 tisuća pa 2021. godine milijun kuna. Naši mali i daroviti sugrađani sada će imati okvir unutar kojeg ćemo ih prepoznati i dati im prigodu da se razvijaju u područjima prirodoslovlja, matematike, robotike i informatike, potom jezika i komunikacije te u području umjetnosti – rekao je gradonačelnik Krstulović Opara.

Program kreće u proljeće za Centar darovitosti iz prirodoslovlja u Osnovnoj školi Sućidar te Centar darovitosti iz matematike u školi Žnjan-Pazdigrad, a na jesen i preostala tri centra.

– Nastavak je ovo na uspješna rješenja naših kolega iz Splitsko-dalmatinske županije i njihovih principa rada Centara izvrsnosti koji postižu iznimne rezultate – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte više na Dalmacija Danas: www.dalmacijadanas.hr/hvalevrijedan-potez-split-pokrenuo-jedinstven-projekt-rada-s-darovitim-ucenicima © dalmacijadanas.hr